Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο ~ Κυκλοφορεί!

Συγκίνηση. Ίσως και λύτρωση. Ανακούφιση… ίσως κι άλλα πολλά τα αισθήματα της συγγραφέως μας Eva Voss όταν πήρε στα χέρια της για πρώτη φορά το πρώτο συγγραφικό της έργο, που δεν είναι άλλο από ένα μυθιστόρημα βασισμενο σε πραγματικά γεγονότα. Τίτλος αυτού “Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο“.

Από το οπισθόφυλλο…

Το αργόσυρτο τρένο του χρόνου μάς ταξιδεύει στην Κύπρο. Ξαναζωντανεύει το φρικτό  καλοκαίρι του 1974 όπου εξιστορείται η συναρπαστική περιπέτεια ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Της Μυρτώς.

Καθώς απολαμβάνει με ανεμελιά τα πρώτα χρόνια της ζωής της, ξάφνου χτυπούν οι καμπάνες του πολέμου και όλα παίρνουν φωτιά. Ο πατέρας της φεύγει για το πεδίο των μαχών και στην πόλη της καταφθάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες.

Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους άρον-άρον για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Η παιδιάστικη επιθυμία της, να σώσει την αγαπημένη της κούκλα, γίνεται η αιτία να μείνει πίσω, μόνη σε μια κατακτημένη πόλη. Η πείνα και ο φόβος την οδηγούν σε μια καλύβα όπου ζει ο Σάββας, ένας εβδομηντάχρονος εγκλωβισμένος. Ο κίνδυνος θεριεύει, όταν καταφεύγουν εκεί τέσσερα κυνηγημένα παλικάρια.

Η ηλικιωμένη Αναστασία πασχίζει και εκείνη να βοηθήσει ανθρώπους που κρύβονται από τα μάτια του εχθρού. Καραδοκεί ο θάνατος και κόβει τις ανάσες. Θα τα καταφέρουν άραγε; Τι ρόλο θα παίξει ο έρωτας ανάμεσα στις στραπατσαρισμένες τους ζωές;

Τα οδοφράγματα ανοίγουν μια μέρα… Πώς θα αντιδράσει η Μυρτώ στην άκρατη λαχτάρα να επισκεφτεί την κατεχόμενη πόλη της; Θα τολμήσει να αναμετρηθεί με την ορμή των συναισθημάτων της;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς κι εσύ να δεις της συγκίνηση της…

Όλες τις πληροφορίες για το βιβλίο θα τις βρεις στον πιο κάτω σύνδεσμο:
« Ωραίες στιγμές στην παρουσίαση του βιβλίου “Το τελευταίο μπαλόνι”
Η Βάσω Παναγή στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” »