Ωραίες στιγμές στην παρουσίαση του βιβλίου “Το τελευταίο μπαλόνι”

Πόσο όμορφο, αλήθεια, είναι να περνάς όμορφα και να μαθαίνεις ταυτόχρονα!

Κάπως έτσι περάσαμε ένα Κυριακάτικο απόγευμα του Οκτώβρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου. Εκεί ανταμώσαμε για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Λίτσας Στυλιανού, με τίτλο “Το τελευταίο μπαλόνι”.

Ο χώρος διακοσμημένος με πολύχρωμα μπαλόνια, διάσπαρτα δώρα και οι λούτρινοι ήρωες να καλωσορίζουν τους προσκεκλημένους.

Στο πάνελ των ομιλητών βρισκόταν ο Δρ. Ευθύμιος Κάκουρος, Ψυχολόγος και Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος μας μίλησε για την ίδια τη συγγραφέα, καθώς και για το παραμυθάκι της.

Η ίδια η συγγραφέας αφηγήθηκε την ιστορία του Μάρκου, του ήρωα του παραμυθιού μαγεύοντας με τη φωνή και την παραστατικότητά της τους μικρούς, αλλά και μεγάλους, θαμώνες.

Στο τέλος των ομιλιών, πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς μας φίλους, μιας και η συγγραφέας και ο Ακύλαος Αντώνιος (Ιδρυτής εκπαιδευτικού εξελικτικού θεάτρου, συγγραφέας και ηθοποιός) ετοίμασαν στοχευμένες δραστηριότητες. Μέσα από αυτές, τα παιδιά αναβίωσαν σκηνές του παραμυθιού μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ανθρώπινη συμπεριφορά, καθώς και τις αξίες της ελευθερίας και της φροντίδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης, η συγγραφέας συνομιλούσε με τους προσκεκλημένους και έγραφε προσωπικές αφιερώσεις στα παιδιά σ’ ένα χαρούμενο κλίμα ευδιαθεσίας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μάς τίμησαν με την παρουσία τους.

Για όσους δεν τα κατάφεραν, αλλά θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το παραμύθι, διαβάστε εδώ

« Η παρουσίαση βιβλίου που συγκίνησε τους πάντες
Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο ~ Κυκλοφορεί! »