Η Μαρία Τσιβίκα μιλά από καρδιάς

Περισσότερο ενθουσιασμό δεν έχω βρει σε άλλη συγγραφέα. Τόση χαρά και λαχτάρα από την πρώτη στιγμή μέχρι… Άπλετη η αγάπη της σε κάθε κίνησή της. Κι αυτά τα τσαχπίνικα τα μάτια, που λαμπιρίζουν γεμάτα ελπίδα σε κάθε χαμόγελο, με κάνουν να θέλω να χάνομαι στην μαγεία τους, να θέλω να ταξιδεύω σε κάθε προορισμό που έχουν βάλει πλώρη. Κι όταν αυτός ο προορισμός είναι ζωτικής σημασίας, τότε υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής της. Ο λόγος για την συγγραφέας παιδικών βιβλίων, την Μαρία μας.

Στο παρόν άρθρο μοιράζομαι μαζί σας μερικές από τις πιο δυνατές απαντήσεις καρδιάς που έχει δώσει η Μαρία μας στην συνέντευξή της στην Βέρα Κοσμά. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη στον σύνδεσμο που υπάρχει στο τέλος.

«Ήθελα να γράψω ένα παραμύθι για τη θαλασσαιμία, το οποίο να διώχνει όλα τα μαύρα σύννεφα που άδικα επισκιάζουν την πάθηση αυτή και να αναδεικνύει όλες τις ομορφιές που έχουν στις ψυχές τους οι άνθρωποι με θαλασσαιμία».

«Η ζωή είναι ο σοφότερος δάσκαλος, τα προβλήματα το μέσο διδασκαλίας και εμείς οι μαθητές».

«Εμπνέομαι από τα παιδιά, από την γλύκα που έχουν οι ψυχούλες τους, τον αυθορμητισμό και την αγνότητα της καρδιάς τους».

«Η περιπέτεια του Παναγιώτη μαθαίνει στα παιδιά να μην δειλιάζουν και να αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση τις δυσκολίες, τους φόβους και τις ανησυχίες της καθημερινότητας. Αυτό συμβαίνει και στον κόσμο των ενηλίκων», από το παραμύθι “Ο βασιλιάς Προβληματάς”.

«Καθημερινά οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και οι Κύπριοι είναι πάντα εκεί, πέρα από τις προκλήσεις των καιρών, για να προσφέρουν απλόχερα λίγο από το αίμα τους. Ήθελα λοιπόν, να υπάρχει αποτυπωμένο ένα τεράστιο ευχαριστώ προς όλους αυτούς τους Σούπερ Ήρωες, τους είμαι βαθιά ευγνώμων. Το βιβλίο αυτό εκδίδεται με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Κέντρου Αίματος, του Υπουργείου Υγείας Κύπρου. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχύουν τους σκοπούς και τις δράσεις του συγκεκριμένου Συνδέσμου». 

Μαρία Τσιβίκα μας συνέχισε να προσφέρεις και να μας παραδειγματίζεις με την δράση σου! Είμαστε δίπλα σου!

~ Άντρη Χαϊράλλα

« Το “Δώρο Ζωής” κυκλοφορεί!
Υποψηφιότητες Έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου (εκδόσεις 2020) »