Τσάι του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Γυναικών Ζώδιας & η 2η παρουσίαση του βιβλίου “Στέφανος, Όλα αρχίζουν ξανά”

Ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Γυναικών Ζώδιας διοργάνωσε στις 20 Μαΐου 2023 φιλανθρωπικό τσάι στην αίθουσα της εκκλησίας Της του Θεού Σοφίας, στο οποίο η χορωδία “Η Φωνής της Ζώδιας” με τα τραγούδια της χάρισε στους παρευρισκόμενους ευχάριστες στιγμές. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του βιβλίου της Άντρης Χαϊράλλα με τίτλο “Στέφανος, Όλα αρχίζουν ξανά”.

Η παρουσίαση του βιβλίου επανέφερε στην καθημερινότητα τα αναπάντεχα της ζωής, δίνοντας το μήνυμα ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, καθώς και ότι μετά από κάθε στραβοπάτημα θα πρέπει να συνεχίζουμε προσβλέποντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Δημοσίευση του χαιρετισμού της προέδρου του Συνδέσμου κυρίας Τούλας Καττιρτζή:

“Εκ μέρους του Συμβουλίου του Συνδέσμου μας σας καλωσορίζω στη σημερινή μας συνάντηση, και χαίρομαι που επιτέλους ξαναβρεθήκαμε μετά από απουσία περίπου τριών χρόνων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαιρόμαστε για την αθρόα προσέλευσή σας και ευχαριστούμε που αγκαλιάζετε με αγάπη τον σύνδεσμό μας. Καταφέραμε μέσα από αντίξοες συνθήκες να κρατηθούμε και να επιβιώσουμε ως σύνδεσμος, χαριν της δικής σας αγάπης και της προσπάθειας όλων των μελών.

Δεν θέλω να σας κουράσω με ομιλίες και με ανάλυση του έργου του συνδέσμου μας τη χρονιά που πέρασε. Μόνο θα αναφέρω συνοπτικά ότι τον περασμένο χρόνο βοηθήσαμε είκοσι οκτώ οικογένειες με το συνολικό ποσό των 15.500,00 ευρώ. Από τη μέρα της ίδρυσης του συνδέσμου μας μέχρι το τέλος του 2022, δηλαδή στα εννέα χρόνια ζωής του συνδέσμου, προσφέραμε οικονομική βοήθεια που ανέρχεται στο ποσό των 133.600,00 ευρώ. Καταφέραμε να στηρίξουμε άτομα στο πόδια τους, τούς δώσαμε αγάπη, τούς δώσαμε τη δύναμη να συνεχίσουν…. Σήμερα έχουμε ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο μας, μέρος του οποίου μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να χρησιμοποιήσουμε για βοήθεια. Σας καλούμε, εάν ακούσετε ότι κάποιος συγχωριανός/ή χρειάζεται βοήθεια, να μας το αναφέρετε.

Διαλέξαμε την άνοιξη και συγκεκριμένα τον μήνα Μάιο για τη διοργάνωση του τσαγιού μας, γιατί είναι ο μήνας των λουλουδιών, της ομορφιάς, της χαράς. Αυτή την εποχή αναγεννιέται η φύση και η ζωή νικά τον θάνατο, η αγάπη το μίσος… Την σταύρωση διαδέχεται η ανάσταση αφήνοντας στον κάθε άνθρωπο μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας και ελπίδας πετυχαίνει να μας μεταφέρει με τη συγγραφική της πέννα η Άντρη Χαϊράλλα στο βιβλίο “Στέφανος, Όλα αρχίζουν ξανά”. Ένα έργο μέσα από το οποίο αποκαλύτπεται το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και πώς μέσα από τις δυσκολίες βρισκουμε τη δύναμη να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να επανπροσδιορίσουμε τους στόχους μας”.

Εφημερίδα Η Ζωδία, σελ.9

Στη συνέχεια η γραμματέας του συνδέσμου κυρία ΈλληΠετράκη παρουσίασε με λίγα λόγια τη συγγραφέα και το έργο της.

“Η Άντρη είναι κόρη της συγχωριανής μας Παναγιώτας Λοΐζου Σφήκα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, εισηγήτρια σεμιναρίων για τη θετική μεταδοτικότητα, εναλλακτική θεραπεύτρια, συγγραφέας, εμπνεύστρια και δημιουργός του εκδοτικού οίκου Ευγνώμων.

Έγραψε διάφορα βιβλία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και μια τριλογία. Πρώο βιβλίο της τριλογίας αποτελεί το “Αναστασία, Παλεύοντας με τη Σχιζοφρένεια” που καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία της θείας της Τασούλας, με την ελπίδα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στα άτομα με ψυχικές διαταραχές. Δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα έχει τίτλο “Στέφανος, Όλα αρχίζουν ξανά”. Σ’ αυτό περιγράφει το τροχαίο ατύχημα του αδελφού της Λοΐζου, τον καθημερινό αγώνα του για επιβίωση, τη θέληση του για ζωή, την αγάπη και το μεγαλείο της μάνας, της αγάπης της συντρόφου του στη ζωή Ντίνας και την καθημερινή αυτοθυσία των νοσηλευτών στο Κέντρο Αποκατάστασης Μέθρον Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α., όπου νοσηλευόταν για πέντε μήνες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη και όπως αναφέρει η Σταυρούλα Γιωργαλλή στην κριτική της, αγγίζει και άλλες θεματικές πτυχές, που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή του αναγνώστη και διδάσκουν χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός. Την άδολη και αξόδευτη αγάπη της οικογένειας, την αποδοχή και τις δυσκολίες στην αποκατάσταση των ανθρώπων με οποιασδήποτε μορφή αναπηρίες, τη μοναξιά που βιώνει κάποιος και την απομόνωσή του από ανθρώπους που θεωρούνται στηρίγματα και μάς προσδίδουν άλλοτε ακούσια και άλλοτε εκούσια.

Παρόλο που η ζωή του “Στέφανου” διάλεξε τη δικιά της μουσική, ο ίδιος ο Λοΐζος (Στέφανος) επέλεξε τα πιο αντρίκια βήματα του δικού του ζεϊμπέκικου και αναγεννήθηκε”.

Εφημερίδα Η Ζώδια, σελ.9

Ακολούθως η συγγραφέας μάς μίλησε για τα κίνητρα που είχε και την οδήγησαν στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου. Στο τέλος, ο Λοΐζος χόρεψε το ζεϊμπέκικο του.

Η συνάντηση χάρισε σε όλους ένα όμορφο και εποικοδομητικό απόγευμα.

« Ο ελέφαντας με την κοντή προβοσκίδα | Παρουσίαση Βιβλίου
Ολόκληρη η παρουσίαση του βιβλίου “Στέφανος, Όλα αρχίζουν ξανά” »