Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο | Αποκάλυψη Εξωφύλλου

“Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο”, πριν σαράντα εννέα χρόνια συνέβησαν πολλά. Τόσα πολλά που άλλαξαν τη φυσιογνωμία του νησιού μας και όχι μόνο.

Το βιβλίο της συγγραφέως μας Eva Voss, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ξυπνά μνήμες και σπέρνει την ελπίδα.

Από το οπισθόφυλλο…

Το αργόσυρτο τρένο του χρόνου μάς ταξιδεύει στην Κύπρο. Ξαναζωντανεύει το φρικτό  καλοκαίρι του 1974 όπου εξιστορείται η συναρπαστική περιπέτεια ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Της Μυρτώς.

Καθώς απολαμβάνει με ανεμελιά τα πρώτα χρόνια της ζωής της, ξάφνου χτυπούν οι καμπάνες του πολέμου και όλα παίρνουν φωτιά. Ο πατέρας της φεύγει για το πεδίο των μαχών και στην πόλη της καταφθάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες.

Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους άρον-άρον για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Η παιδιάστικη επιθυμία της, να σώσει την αγαπημένη της κούκλα, γίνεται η αιτία να μείνει πίσω, μόνη σε μια κατακτημένη πόλη. Η πείνα και ο φόβος την οδηγούν σε μια καλύβα όπου ζει ο Σάββας, ένας εβδομηντάχρονος εγκλωβισμένος. Ο κίνδυνος θεριεύει, όταν καταφεύγουν εκεί τέσσερα κυνηγημένα παλικάρια.

Η ηλικιωμένη Αναστασία πασχίζει και εκείνη να βοηθήσει ανθρώπους που κρύβονται από τα μάτια του εχθρού. Καραδοκεί ο θάνατος και κόβει τις ανάσες. Θα τα καταφέρουν άραγε; Τι ρόλο θα παίξει ο έρωτας ανάμεσα στις στραπατσαρισμένες τους ζωές;

Τα οδοφράγματα ανοίγουν μια μέρα… Πώς θα αντιδράσει η Μυρτώ στην άκρατη λαχτάρα να επισκεφτεί την κατεχόμενη πόλη της; Θα τολμήσει να αναμετρηθεί με την ορμή των συναισθημάτων της;

Πολύ σύντομα κοντά μας!

Όλες οι πληροφορίες για το βιβλίο βρίσκονται στον πιο κάτω σύνδεσμο

« Νέος συγγραφέας | Λάκης Αργυρού
…και δεν ήρθε μόνη! »