Καλάθι 0

Βάσω Παναγή Συγγραφέας

Η Βάσω Παναγή γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Λάρνακα, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου. Αποφοίτησε το 2002 από το Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο «Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση». Από τότε εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο. Το 2010 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Postgraduate Certificate in Education» απ’ το Πανεπιστήμιο Πλύμουθ και ακολούθως, απ’ το 2014 κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Master of Arts in Education Leadership», του Πανεπιστημίου Μπρίστολ.

Τα βιβλία, τα παραμύθια, η ποίηση αποτελούν μέρος όχι μόνο της προσωπικής της ζωής, αλλά και της επαγγελματικής. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή κειμένων, ιδιαίτερα σε ποιητικό λόγο, τα οποία έχουν συνοδεύσει εικαστικές τρισδιάστατες κατασκευές και εξασφάλισαν πανελλήνια βραβεία σε διαγωνισμούς. Παράλληλα, τα κείμενά της έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχολικές και κοινοτικές εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα, το 2021, έχει λάβει μέρος στην τηλεκπαίδευση μέσα από τη συγγραφή και παρουσίαση μαθημάτων στο ΡΙΚ για παιδιά.

Αγαπημένο παιδικό παραμύθι είναι τα «Φτερά του Νόρμαν», του Τομ Πέρσιβαλ, ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της ψυχής.Ένα δικό της παραμύθι είναι «Ο Ουρανοσυσσωρευτής», το οποίο αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια για συγγραφική έξοδο προς το αναγνωστικό κοινό.