Τελετή Βράβευσης “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!”

Το Σάββατο, 1η Αυγούστου 2020, στις 19:15, στο “Ευωχία” στην Λευκωσία, έχει διεξαχθεί η Τελετή Βράβευσης των είκοσι νικητών του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού των εκδόσεων Ευγνώμων με τίτλο “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!”.

Ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε εν μέσω καραντίνας, αυτήν που για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία έχουμε υποβληθεί, με σκοπό να κρατήσει το πνεύμα των ανθρώπων ζωντανό και δημιουργικά απασχολημένο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας αποδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου να εκφράσει τις σκέψεις και τα αισθήματά του τις δύσκολες αυτές μέρες.

Τα είκοσι καλύτερα διηγήματα, πέντε στην Κατηγορία Ανηλίκων και δεκαπέντε στην Κατηγορία Ενηλίκων έχουν συμπεριληφθεί στην ομώνυμη Συλλογή Διηγημάτων, η οποία κυκλοφορεί από τον Ιούνιο 2020 από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

Προς τιμή των είκοσι νικητών διοργανώθηκε η Τελετή Βράβευσης κατά την οποία έγιναν οι απονομές των βραβείων, Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων. Όσοι από τους νικητές δεν κατάφεραν να παρευρεθούν μαζί μας με την φυσική τους παρουσία, βρίσκονταν κοντά μας διαδικτυακά.

Ευχαριστούμε όλους τους νικητές-συγγραφείς για την πρωτόγνωρη διαδρομή που διανύσαμε μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι.

Οι συγγραφείς – νικητές με αλφαβητική σειρά:

Κατηγορία Ανηλίκων:

1. Αγάπη Σιδηροπούλου (Γ’ Γυμνασίου), “Από το σκοτάδι πάλι στο φως” 2. Αναστασία Γιαπαντζαλή (Β’ Λυκείου), “Για πάντα μαζί” 3. Μαρία Ν. Τσουκάκη (Γ’ Λυκείου), “Με κουπιά τα κεχριμπαρένια κάγκελα” 4. Ορέστης-Φώτης Μικελάκης (Γ’ Γυμνασίου), “Το πεύκο του Αντώνη” 5. Παρασκευή Αλεξάνδρου (Γ’ Λυκείου), “Αγάπη που σε λέγαμ’ Αντιγόνη”

Τιμητική Διάκριση δίνεται στη μαθήτρια Μαρία Ν. Τσουκάκη με το διήγημα “Με κουπιά τα κεχριμπαρένια κάγκελα”.

Κατηγορία Ενηλίκων:

1. Αντωνία Κωστούλη, «Μοναξιά – το ποντίκι που κρύβουμε μέσα μας» 2. Δημήτρης Κανελλόπουλος, «Σελίδα από το Ημερολόγιο Εγκλεισμού» 3.Ειρήνη Πολυδώρου – Χατζηβασίλη, «Λευκό παλτό» 4. Ιάσονας Κακαγής, «Τώρα θυμάσαι;» 5. Ιωάννα Πιτσιλλή, «Η Πουλχερία και το ροζ τόπι» 6. Ιωάννης Αδελιανάκης, «Το πρώτο και το τελευταίο φιλί του Covid-19» 7. Κωνσταντίνα Βογιατζίδου, «Μες στο σπίτι δεν μένει κανείς» 8. Δρ. Κωνσταντίνα Χάνου Τσόγια, «Η άγνωστη στον καθρέφτη σου» 9. Κωνσταντίνος Κρικζώνης, «Η εφημερία» 10. Μαρία Στεργιάκη, «Περιδίνηση στον χρόνο της μνήμης» 11. Μιχάλης Νικολάου, «Σ’ αγαπώ…» 12. Παναγιώτα Τσολάκη – Αγγελοπούλου, «5-4-2020» 13. Πέτρος Στογιάντσης, «Κόρουσμαν» 14. Στέλιος Λιθοξοΐδης, «Τραμπάλα» 15. Χριστίνα Παλαιολόγου, «Το καρουζέλ της ζωής»

Τιμητική διάκριση δίνεται στη Χριστίνα Παλαιολόγου με το διήγημα “Το καρουζέλ της ζωής” και στη Δρ. Κωνσταντίνα Χάνου Τσόγια με το διήγημα “Η άγνωστη στον καθρέφτη σου”.

Ευχή όλων μας, το βιβλίο μας “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!” να είναι καλοτάξιδο και καλοταξιδεμένο διαλαλώντας τα μηνύματα που δίνει ο κάθε συγγραφέας μέσα από το διήγημά του.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Μένω Σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!

Καλή θέαση!

« Το Παιχνίδι Των Σκιών ~ Η Παρουσίαση Βιβλίου
“Nyctofilia” ~ Βιβλιοκριτική “Eerie” »