Παρουσίαση Βιβλίου ~ Το γαλάζιο το λεν και θαλασσί

Όλα ήταν αλλιώτικα.

Άραγε να οφείλεται στη θάλασσα, στους παφλασμούς των κυμάτων, στη ζεστασιά των ανθρώπων;

Ίσως να οφείλεται και σε αυτά…

Κάπου ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και το θαλασσί της θάλασσας μας πήρε μαζί της η αγαπημένη μας συγγραφέας Δήμητρα Νεοφύτου και μας ταξίδεψε στον κόσμο της μυθοπλασίας, που αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας.

Τίτλος του μυθιστορήματός της “Το γαλάζιο το λεν και θαλασσί” και η έναρξη της εκδήλωσης που έγινε για χάρη του ξεκίνησε με το τραγούδι “Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις”, σε στίχους της συγγραφέως. Καταπληκτική ήταν η ερμηνεία της Νικόλιας Νικόλα, υπό τη συνοδεία του Κυριάκου Παντελή στην κιθάρα.

Η ποιήτρια και στιχουργός Ελένη Σωφρονίου-Στρατή, με τον δικό της υπέροχο μελωδικό τρόπο, μας μίλησε για τη Δήμητρα με λόγια που άγγιξαν τις ψυχές μας.

Η καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας Άντρη Μοδέστου, που στάθηκε η αφορμή για την πραγμάτωση του έργου, μίλησε για το βιβλίο δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τη φύση του έργου και τη θεματολογία του, χωρίς να αποκαλύπτει γεγονότα και πλοκή.

Η συγγραφέας μας περιστοιχισμένη από ανθρώπους αγαπημένους και μέσα σε βαθιά κατάνυξη αναφέρθηκε στη θάλασσα, ως η πηγή έμπνευσής της, καθώς και στη σημασία του χώρου και πώς αυτός συνδέεται με το κεντρικό θέμα του έργου της – περιβαλλοντικό, πλαισιωμένο με γεγονότα συμφέροντος και αγάπης.

Αφιερώσεις βιβλίων, φωτογραφίες, τσιαττιστά ακολούθησαν δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο εστιατόριο Δημήτριον, στον Ποταμό Λιοπετρίου, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στις 19:30 και αγκαλιάστηκε θερμά από όλους. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και αυτό μας έδωσε περισσότερη χαρά.

Την εκδήλωση στήριξαν το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, το Niki’s Bookshop, G & K Katsiaris Enterprises Ltd, το Atlantis College και το εστιατόριο Δημήτριον.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καθένα από εσάς για τη συμβολή και τη στήριξή σας!

Όσοι δεν έχετε πάρει ακόμη το δικό σας “Γαλάζιο”, μπορείτε να το βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

« Νέα κυκλοφορία ~ Η πεταλούδα και η σταγόνα
Δίδυμες Φλόγες ~ Παρουσίαση Βιβλίου »