Ο “Δώρος Γεωργιάδης” στο Σπίτι της Κύπρου, στην Αθήνα

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Ευγνώμων τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 παρουσίασαν το βιβλίο του Αλέξανδρου Φωκά με τίτλο “Δώρος Γεωργιάδης «Μ’ ένα τραγούδι που μιλάει στην ανθρωπιά σας» Μουσική Διαδρομή”.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Μουσικός, Παραγωγός, Εκδότης Άντρη Χαϊράλλα, Εκδότρια Θάνος Γιαννούδης, Υποψήφιος Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τραγούδησαν οι:

  • Πασχάλης
  • Ελπίδα
  • Μπέσσυ Αργυράκη
  • Γιώργος Πολυχρονιάδης
  • Δώρος Γεωργιάδης

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

  • Παναγιώτης Κλείτου, πιάνο
  • Γιάννος Γεωργιάδης, κιθάρα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση κάνοντας κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη Δώρο Γεωργιάδη:

Ο Δώρος Γεωργιάδης είναι ένας από τους πρώτους Κύπριους τραγουδιστές και συνθέτες που διέπρεψαν στην Ελλάδα. Καθιερώθηκε το 1972 όταν κέρδισε το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τη σύνθεσή του «Αν ήμουν πλούσιος» σε στίχους Σώτιας Τσώτου. Το 1977 κέρδισε ξανά το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη σύνθεσή του με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή», τραγούδι με το οποίο η Άννα Βίσση καθιερώθηκε στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Με τη σύνθεση της ροκ όπερας «The Archon» (1979), που ανέβηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά και των τραγουδιών «Σωκράτη εσύ Σουπερστάρ» (1979) και «Μόνικα» (1981), με τα οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision, ο Δώρος κατάφερε να αναγνωριστεί η αξία του και στο εξωτερικό. Επιπλέον, κατά τη δεκαετία του ’90, έστησε και διηύθυνε τη Χορωδία της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και δημιούργησε τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Τραγουδιού και το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Αφετηρίες», θεσμούς που ανέδειξαν μεγάλα ταλέντα της Κύπρου, όπως τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτά και άλλα πολλά σπουδαία επιτεύγματα ενός καλλιτέχνη που δόξασε τη χώρα του όσο λίγοι ξεδιπλώνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Δρ Αλέξανδρος Φωκάς γεννήθηκε το 1991 στη Λευκωσία. Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε μαθήματα σαξοφώνου στο Ωδείο Ακροπόλεως, με δασκάλους τους Ανδρέα Ευσταθίου και Σωτήρη Γεωργιάδη. Στη συνέχεια, κατά τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, ήταν μέλος της Σχολικής Ορχήστρας, ενώ στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, πέρασε από τη Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ), όπου υπηρέτησε ως σαξοφωνίστας και τραγουδιστής. Η αγάπη του για την επιστήμη και την έρευνα τον ώθησε να σπουδάσει Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και να κάνει Μεταπτυχιακό (MRes) στο ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα τη Βιολογία Φυτών και τη Μικροβιολογία. Τον Ιούλιο του 2021, ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία Φυτών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στον Κλάδο Αγροβιοτεχνολογίας στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και από το 2017 μέχρι το 2020 αρθρογραφούσε στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό Ogdoo.gr. Με τη μουσική βιογραφία του συμπατριώτη του, Δώρου Γεωργιάδη, κάνει την είσοδό του στον κόσμο της Ελληνικής Λογοτεχνίας, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μουσική και την έρευνα.

Όλες οι πληροφορίες για το βιβλίο βρίσκονται εδώ

« Διαδικτυακή παρουσίαση παιδικού βιβλίου – Το τελευταίο μπαλόνι
Εσύ για ΣΕΝΑ ~ Παρουσίαση βιβλίου »