Λογοτεχνική συνάντηση με τους μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στους συντονιστές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα για τη ζεστή φιλοξενία τους και κυρίως στις διδάσκουσες του μαθήματος “Λογοτεχνία Εμβάθυνσης” Άντρη Μοδέστου και Γιαννούλα Σταύρου για την πρόσκληση και τη διοργάνωση λογοτεχνικής συνάντησης με μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, στα πλαίσια του εν λόγω μαθήματος καθώς και της προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία.

Στη Λογοτεχνική Συνάντηση παρευρέθηκε η συγγραφέας Άννα Μιλτιάδους, υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2021 και η εκδότρια – συγγραφέας Άντρη Χαϊράλλα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, που παρακολουθούν το μάθημα Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄ τάξης και οι μαθητές/τριες του καλλιτεχνικού τμήματος της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα κτι την εκδότρια.

Η συγγραφέας, Άννα Μιλτιάδους, παρουσίασε στους μαθητές/τριες «τον μαγικό κόσμο της συγγραφής» μέσα από την εμπειρία της από την πρώτη συγγραφική της προσπάθεια, που είχε ως αποτέλεσμα το μυθιστόρημα «Διαμάντι που καίει».  Αναφέρθηκε στις πηγές έμπνευσής της, στα διλήμματα τα οποία βρέθηκε, καθώς και στα ευχάριστα συναισθήματα που την πλημμύρισαν όταν πήρε το βιβλίο της στα χέρια της.

Η εκδότρια, Άντρη Χαϊράλλα, μίλησε στους μαθητές/τριες για την πορεία του συγγραφέα «από την έμπνευση σε χειροπιαστό δημιούργημα», παρουσιάζοντας τα στάδια από τα οποία περνά ένα βιβλίο, για να εκδοθεί και ενθαρρύνοντας τους μαθητές που αγαπούν τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή να τολμήσουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή.

Κατά τη διάρκεια της λογοτεχνικής συνάντησης οι μαθητές/τριες κατέθεσαν τις απόψεις τους περί λογοτεχνίας και υπέβαλαν ερωτήσεις.

Η λογοτεχνική συνάντηση ήταν δημιουργική, παραγωγική και γεμάτη έμπνευση.

« Στιγμές από την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Παμπίνος ποδοσφαιριστής”
Ελένη μας, καλώς όρισες στις εκδόσεις μας! »