Καλάθι 0

Λάκης Αργυρού Επικοινωνιολόγος - Συγγραφέας

Ο Λάκης Αργυρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Στρόβολο.

Υπήρξε Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΤΑΛΩΣ» και Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Έργων Δημόσιου Τομέα.

Από το 1990 μέχρι το 2021 εργαζόταν στο Δήμο Στροβόλου (υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017) από όπου και παραιτήθηκε οικειοθελώς για να κυνηγήσει το όνειρό του και να εκπληρώσει το κάλεσμά του.

  • Είναι κάτοχος πτυχίου Επικοινωνίας με πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία στην Επικοινωνία και στις Δημόσιες Σχέσεις. BSc in Communications (Cum Laude)
  • Διδάχτηκε με υποτροφία Leadership and Community Service” στο American University στην Washington D.C.
  • Τελείωσε τη Σχολή Δημοσίων Σχέσεων του Henshall Center του Λονδίνου, με τακτική παρακολούθηση μαθημάτων στην Κύπρο.
  • Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών “Executive and Corporate Coaching and Mentoring” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι στη διαδικασία πιστοποίησης.
  • Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) Κύπρου (Αρ. Πιστοποίησης: ΣΕΠ 002789) και επιθεωρητής εξετάσεων για πιστοποίηση προσόντων.
  • Είναι Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής-Διαιτητής, για εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων.
  • Είναι Πιστοποιημένος στην Διαχείριση Θυμού (Anger Management Specialist) από το European Anger Management Association (EAMA) και από το National Management Association (NAMA) of USA.
  • Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια που αφορούν τον τομέα της Επικοινωνίας, της Ηγεσίας, των Δημοσίων Σχέσεων και της Προσωπικής Ανάπτυξης, στην Κύπρο και στο Εξωτερικό.

 Είναι Παρακινητικός Ομιλητής και Εισηγητής Σεμιναρίων, Εργαστηρίων και Διαλέξεων από το 1999 στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής των σεμιναρίων FLY (First Love YourSelf) που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα σεμινάρια ολοκλήρωσαν μέχρι σήμερα 6 κύκλους. Το FLY-3 παρουσιάστηκε στα Αγγλικά, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για τις ανάγκες αγγλόφωνων εργαζομένων σε εταιρείες της Κύπρου.

Το FLY -4 δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με ταυτόχρονη εισφορά στους σεισμόπληκτους. Το FLY -5 δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2022 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το FLY -6 δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και παρουσιάστηκε σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αθήνα.

Τα Σεμινάρια FLY παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης) και αξιολόγησαν με πολύ κολακευτικά σχόλια το περιεχόμενο και τον εισηγητή.

Ο Λάκης Αργυρού έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και συνεργάστηκε ως Σύμβουλος, Μέντορας ή Coach με άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο ΗΒ, στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Νορβηγία, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στις ΗΠΑ κ.α.

Εργάστηκε, κατά καιρούς, σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Κύπρου, ως μουσικός παραγωγός, παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών, παρουσιαστής ειδήσεων  και ως δημοσιογράφος.

Είναι υπέρ της δια βίου μάθησης γι’ αυτό φροντίζει να εμπλουτίζει και να ανανεώνει τις γνώσεις του, ιδιαίτερα στο αντικείμενο δράσης του, παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες επαγγελματιών, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Του αρέσουν τα ταξίδια και ταξίδεψε σε πάνω από 35 χώρες σε 4 Ηπείρους, μελετώντας τη διαφορετικότητα στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, μαζεύοντας γνώσεις και εμπειρίες! Σε κάποια από τα ταξίδια του συμμετείχε ως ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια.

Ο εθελοντισμός είναι μέρος της ζωής του. Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Στροβόλου και Συντονιστής του Σώματος (2004-2014), Ιδρυτικό Μέλος και μέλος του Δ.Σ του ΜΚΟ «Παρατηρητήριο για τα Παιδία» (2005 -2011), Μέλος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων (1998 – Σήμερα), Ιδρυτικό μέλος και μέλος του πρώτου ΔΣ του Σωματείου «ΜΕΝΤΟΡΙΑ» (2020 – σήμερα).

 

Χόμπι του: να ακούει μουσική, το θέατρο, το διάβασμα, το γράψιμο, οι βόλτες με την μηχανή.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: largyrou@yahoo.com

Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube: Lakis Argyrou