Κάτι καινούριο ετοιμάζεται!

Την συγγραφέα μας Χριστίνα Πίκουλα την γνωρίζετε ήδη, όπως επίσης και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται – τον άνθρωπο και την ευτυχία του. Ότι έχει βάλει σκοπό να εμφυσήσει τις γνώσεις της σε παιδιά το ξέρατε; Όχι, ε; Διαβάστε όλα όσα μοιράζεται μαζί μας και θα καταλάβετε πολλά.

«Δουλεύοντας με ενήλικες αυτά τα χρόνια κατάλαβα ότι όλοι μας ψάχνουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι χωρίς να έχουμε ορίσει την ευτυχία, πώς ακριβώς θέλουμε να είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας από ένα σημείο και μετά, αλλά κυρίως γιατί κανένας δεν μας έμαθε τι σημαίνει ευτυχία ούτε μας είπαν ότι η ευτυχία είναι κάτι που μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας. Ψάχνουμε πάντοτε την απάντηση έξω από εμάς ενώ όλες οι απαντήσεις είναι μέσα μας, απλά δεν το μάθαμε ποτέ.

Σκεφτείτε, όμως, πόσο πολύ διαφορετική θα ήταν η ζωή μας εάν από νεαρή ηλικία, πριν ακόμα μπει η λογική στη ζωή μας, μπορούσαμε να αισθανθούμε την αγάπη αυτή τη φορά σωστά, πρώτα για τον ίδιο μας τον εαυτό και ύστερα για τους υπόλοιπους, χωρίς εγωισμό και ναρκισσισμό.

Εάν αποκτούσαμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε και καλλιεργούσαμε στο πέρασμα των ετών την τέχνη της ευγνωμοσύνης, χωρίς να θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

Φανταστείτε σαν παιδιά να κατανοούσαμε την αξία του εθελοντισμού και να γνωρίζαμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, από όποια θέση κι αν είμαστε.

Σκεφτείτε να ήμασταν ελεύθεροι να αισθανθούμε τον θυμό, την ζήλια, την στενοχώρια, τον φόβο, να εκφράσουμε τα συναισθήματα, να κατανοούσαμε και να επιλέγαμε τι μας εξυπηρετεί και τι όχι.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικοί θα ήμασταν εάν κάθε μέρα είχαμε μια ενδυναμωτική πρόταση μπροστά μας και να μας υπενθυμίζει πόσο υπέροχα πλάσματα είμαστε. Εάν εμείς οι ίδιοι στεκόμασταν μπροστά στον καθρέφτη και βλέπαμε κατάματα τον εαυτό μας και αναγνωρίζαμε τα πράγματα που αγαπάμε στον εαυτό μας και μας τα θυμίζαμε.

Να είχαμε μαγικούς μονόκερους που μας ταξιδεύουν σε τόπους ονειρεμένους, ακονίζοντας την φαντασία μας και δημιουργώντας συναισθήματα χαράς, επιτυχίας, θετικότητας, αφθονίας.

Αντί να μας έλεγαν “Μπράβο που είσαι καλό παιδί” να μας έλεγαν “Πόσο χαίρομαι που είσαι ευτυχισμένο και άξιο παιδί”.

“Σε αγαπώ όπως ακριβώς είσαι για όλα αυτά που μοναδικά κάνεις”, ανεξάρτητα από το εάν τρώγαμε το φαγητό ή πήραμε άριστα.

Στο Journal Happy Choices for Happy Kids, το κάθε παιδί δίνει τις δικές του απαντήσεις και είναι όλες σωστές και αξίζει να τους δώσουμε την ευκαιρία να είναι απλά ο εαυτός τους, οι γονείς χρειάζεται απλά να είστε στο πλάι τους και να φροντίσετε τα παιδιάς σας να το γνωρίζουν ότι είστε εκεί γι’ αυτά.

Το Journal είναι η δική μου κατάθεση για το πώς ένα παιδί μπορεί μέσα από απλές ερωτήσεις και ζωγραφιές να μάθει τον εαυτό του και τον κόσμο. Άλλωστε ο μεγάλος Νίκος Καντζάκης είχε πει “έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα”. Εύχομαι κάθε παιδί να ζωγραφίσει και να ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο».

Ενδιαφέρον, ε;

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας γιατί πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το παιδικό βιβλίο αυτογνωσίας «Happy Choices for Happy Kids», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών.

« ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ~ Happy Choices for Happy Kids
ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ! ~ Διαχρονικό Ημερολόγιο “Με Αγάπη…” »