Καλώς όρισες στον οίκο μας, Αλέξανδρε μας!

Είναι σπουδαίο να βλέπεις νέα παιδιά με μεράκι και όραμα, να προχωρούν και να προοδεύουν στη ζωή τους. Να εναρμονίζουν τις γνώσεις, από όλα όσα μαθαίνουν, με όλα όσα βιώνει η ψυχή, με έναν τρόπο αλλιώτικο, μοναδικό. Κι όταν αυτά τα παιδιά τα έχεις στη δικιά σου οικογένεια, στον δικό σου εκδοτικό οίκο καμαρώνεις και χαίρεσαι διπλά.

Έτσι κι εμείς, καμαρώνουμε για έναν εξαίρετο νέο, ο οποίος ήρθε με τον πιο μελωδικό τρόπο στις εκδόσεις και στη συγγραφική μας οικογένεια.

Ποιος είναι αυτός;

Ο Δρ. Αλέξανδρος Φωκάς, ο δικός μας Αλέξανδρος!

Ας γνωρίσουμε τον Αλέξανδρο μας…

Είμαι ο Αλέξανδρος Φωκάς. Γεννήθηκα το 1991 στη Λευκωσία. Η μουσική είναι η ζωή μου. Από τα 9 μου παίζω σαξόφωνο και από τα 20 μου τραγουδάω ερασιτεχνικά. Η αγαπημένη μου δεκαετία είναι εκείνη του ‘70. Είναι η εποχή που βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα του ήχου στις ηχογραφήσεις των δίσκων. Είναι η δεκαετία των ABBA, των Queen, των Pink Floyd. Αυτή η μουσική θα με σημαδεύσει, όσο θα με σημαδεύσει και το καλό ελληνικό τραγούδι.

Από μικρός διάβαζα ό,τι αφορούσε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Και αυτό κάνω ακόμα. Στη βιβλιοθήκη μου θα βρείτε κυρίως βιογραφίες συνθετών, στιχουργών και τραγουδιστών. Αγαπώ τα τραγούδια με κοινωνικές αναφορές. Τα τραγούδια που διαπαιδαγωγούν, που έχουν λόγο ύπαρξης. Από μικρός ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο, που μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Δεν το βάζω κάτω, όμως. Όταν παύεις να ονειρεύεσαι, παύεις και να ζεις.

Ξεκίνησα να γράφω στα 12. Σε μπλογκ, σε μουσικά φόρουμ, με την αθωότητα και το πείσμα ενός παιδιού. Η χάρη μου έφτασε μέχρι το Ogdoo.gr, χάρη στην εμπιστοσύνη του Κώστα Μπαλαχούτη. Γράφω γιατί αγαπώ τη γλώσσα. Προσπαθώ να τη σέβομαι όσο μπορώ.

Σπούδασα στην Αγγλία. Πήρα πτυχίο Βιολογίας το 2015 και έκανα μεταπτυχιακό στη Βιολογία Φυτών και τη Μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Συνέχισα με Διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία Φυτών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, το οποίο ολοκλήρωσα το 2021. Αγάπησα την έρευνα. Στο Πανεπιστήμιο ανέπτυξα ικανότητες που ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Μα πάντα με τον επιστήμονα, πλάι-πλάι βάδιζε ο καλλιτέχνης.

Κι εμείς, αυτόν τον καλλιτέχνη πολύ τον θαυμάζουμε!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον Αλέξανδρο μας ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

« Νέα κυκλοφορία ~ Το γαλάζιο το λεν και θαλασσί
Η βιβλιοπαρουσίαση του Παμπίνου μας! »