Καλάθι 0

Ιωάννα Πιτσιλλή Συγγραφέας

Η Ιωάννα Πιτσιλλή και γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Γράφει τα τελευταία δυο χρόνια, κυρίως διηγήματα, ποιήματα και μικρές ιστορίες. Αρθρογραφεί για την τοπική εφημερίδα της πόλης όπου διαμένει L.A Voice , Larnaca’s Alternative Free Press καθώς και για την ιστοσελίδα Μεταξύ μας.

Τον Ιούνιο του 2019 έχει εκδώσει σε μορφή eBook την πρώτη της Ποιητική συλλογή με τίτλο «Ράβδοι πλαστελίνης», η οποία και διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα http://xn--kxafa1aluf7a.net/

Συμμετείχε στον 5ο Διαγωνισμό Ποίησης του Bonsaistories.gr όπου το ποίημα της «Ασημένιες πούλιες», έλαβε τιμητικό έπαινο.

Το ποίημα της «Μη φοβάσαι τους χειμώνες μάτια μου» συμπεριλαμβάνεται στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2019 του δικτυακού τόπου http://xn--kxafa1aluf7a.net/

Τα δύο πιο κάτω διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς:

«Κουστούμια και στολές». Λογοτεχνικός Διαγωνισμός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Διοργανωτής: Iστοσελίδα 121 words.

«Πίσω στη ζωή», Λογοτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα: Ιστορίες της Άνοιξης. Διοργανωτής: Iστοσελίδα Eyelands και Παράξενες μέρες.

Από τις Εκδόσεις Ευγνώμων κυκλοφορεί η πρώτη της Συλλογή Διηγημάτων με τίτλο «Αλά Μπρατσέτα».

Προσωπική Ιστοσελίδα: Short and Tall Stories