Η πεταλούδα και η σταγόνα ~ Παρουσίαση βιβλίου

Στον φιλόξενο χώρο Ροές, στον Στρόβολο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις πέντε το απόγευμα η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Η πεταλούδα και η σταγόνα” της συγγραφέως μας Λίτσας Στυλιανού.

Η κυρία Παναγιώτα Μιχαήλ, ως η εικονογράφος του παραμυθιού, μας μίλησε για την όμορφη διαδικασία της δημιουργίας των χαρακτήρων-ηρώων από την έμπνευση της συγγραφέως μέχρι την αποτύπωσή τους στο χαρτί.

Η κυρία Ελένη Γεωργούλα, από την οπτική της νηπιαγωγού, μας πρότεινε τρόπους με τους οποίους ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αξιοποιήσει το παραμύθι αυτό για να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά τις αξίες της ομαδικότητας, της αλήθειας και του σεβασμού.

Η Λίτσα μας, με συγκίνηση, μοιράστηκε μαζί μας τις δικές της εμπειρίες και πώς αυτές στάθηκαν αρωγός για τη συγγραφή της πεταλουδίτσας, καθώς και τα μηνύματα τα οποία θέλησε να περάσει μέσα από την ιδιαίτερη συνάντηση της πεταλούδας με τη σταγόνα.

Θέλοντας να γίνει πιο διαδραστική η εμπειρία όλων μας, η συγγραφέας ετοίμασε πρωτότυπες δραστηριότητες όπου μικροί και μεγάλοι βγήκαν στον εξωτερικό χώρο, πήραν τα πινέλα και ζωγράφισαν την κύρια ηρωίδα του παραμυθιού και το λουλούδι στο οποίο καθόταν. Και όλα αυτά τρισδιάστατα και τεράστια! Ήταν εντυπωσιακά.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε η Άντρη Χαϊράλλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας μας έβγαλε φωτογραφίες με τους περευρισκομένους και έγραψε προσωπική αφιέρωση στον καθένα από αυτούς.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους αφιέρωσαν το απόγευμά τους στην πεταλουδίτσα μας και στη συγγραφέα της!

Περισσότερες πληροφορίες για το παραμυθάκι μπορείτε να βρείτε εδώ

« Παρουσίαση βιβλίου στα Τρίκαλα | Η Μυοσκελετική Υγεία μέσα από τα μάτια της πρόληψης: όσα δεν σου έμαθε ποτέ κανείς!
Εξαντλήθηκε & Επανακυκλοφορεί! »