Η Δρ. Κωνσταντίνα Χάνου στη συγγραφική μας οικογένεια!

Την Δρ. Κωνσταντίνα Χάνου την πρωτογνωρίσαμε κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού λόγω του Covid-19, ως συμμετέχουσα στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό των εκδόσεών μας ¨Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού¨, στον οποίο μάλιστα πήρε το ένα, εκ των δύο, βραβείο για το διήγημά της “Η άγνωστη στον καθρέφτη σου”.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Κάνει την εμφάνισή της ξανά, αυτήν τη φορά με ένα επιστημονικό βιβλίο, μοναδικό στο είδος του, που ο καθένας οφείλει να διαβάσει και αξίζει να εφαρμόζει στην καθημερινότητά του. Τι και πώς… περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την αγαπημένη μας Δρ. Κωνσταντίνα Χάνου…

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου 1979. Η τύχη, η μοίρα, το σύμπαν, όπως θέλετε πείτε το, και μια σειρά από συγκυρίες με έφεραν κοντά στη Φυσικοθεραπεία, ένα επάγγελμα το οποίο δεν μετάνιωσα που ακολούθησα. Ως θεραπεύτρια ήρθα σε επαφή με τον σκοπό της ζωής μου: να βοηθάω τους ανθρώπους να γίνονται καλά! Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές μου σπουδές «άνοιξαν» τους πνευματικούς μου ορίζοντες, δείχνοντάς μου τον δρόμο προς την επίτευξη αυτού του μεγαλόπρεπου σκοπού.

Λάτρης της δια βίου μάθησης και της όποιας γνώσης θα με εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βοηθήσω τους θεραπευόμενούς μου, σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποκομίζοντας τον τίτλο της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, ενώ παρακολούθησα μια σειρά από εξειδικεύσεις στον τομέα της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και της διαχείρισης του πόνου. Από το 2008, διατηρώ Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στα Τρίκαλα, όπου και διαμένω μόνιμα με την οικογένειά μου.

Παράλληλα με τη Φυσικοθεραπεία εξάσκησα ένα ακόμη μεράκι, αυτό της διδασκαλίας. Ξεκίνησα διδάσκοντας σε δημόσιες δομές, στις ειδικότητες του Βοηθού Φυσικοθεραπείας και της Φυσικοθεραπείας, μεταλαμπαδεύοντας όλη μου την αγάπη για το επάγγελμά μου στους φοιτητές μου. Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Health Coach, με μακροχρόνια εμπειρία στη διδασκαλία, θέλησα να εξερευνήσω ακόμη περισσότερο τον τομέα αυτόν εκπαιδεύοντας πλέον τους ασθενείς μου.

Μάλιστα, όλο αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τον ασθενή, τα διοχέτευσα σε ένα καινούριο δημιούργημα, τη συμβουλευτική ChanouHealthConsulting, μια φιλοσοφία που σκοπό έχει να βοηθά ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιο πόνο, να τον διαχειρίζονται γρήγορα, αποτελεσματικά και το κυριότερο, ολιστικά. Στα πιο γνωστά σεμινάρια που διδάσκω, συγκαταλέγεται το “Εκπαιδεύοντας τη μέση” καθώς και το καινοτόμο πρόγραμμα “Holistic Iasis”, που αφορούν στην οσφυαλγία.

Κι επειδή θεωρώ τον εαυτό μου θεματοφύλακα της αρχαίας παράδοσης «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό, τις δημιουργικές κατασκευές από πηλό και τη συγγραφή ποιημάτων, διηγημάτων και άλλων, λογοτεχνικών και μη, κειμένων.

Κάποια από τα κείμενά μου, είχα τη χαρά να τα δω να βραβεύονται σε διάφορους διαγωνισμούς, γεγονός που με «ενδυνάμωσε» συγγραφικά! Τα ποιήματά μου «Το παιχνίδι του έρωτα», «Αποχωρισμός» και «Τύχη ή Ευτυχία» απέσπασαν το 3ο βραβείο στον 13Ο Διαγωνισμό Ποίησης και Στίχου του Ωδείου Φουντούλη. Ο αγαπημένος μου «Χιονάνθρωπος χωρίς στόμα» κέρδισε τον 1ο έπαινο φανταστικού διηγήματος ενώ το έργο μου «Η σακούλα σκουπιδιών» απέσπασε τιμητική διάκριση για την ιστορία Flash Fiction στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος. Επιπλέον, το ποίημα μου “Requiem” τιμήθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του Συλλόγου ΛΙΝΟΣ.

Οι μέρες της καραντίνας με έφεραν πιο κοντά με την «Η άγνωστη στον καθρέφτη σου», που βραβεύτηκε στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μένω σπίτι… ταξιδεύω παντού» των Εκδόσεων Ευγνώμων, αλλά και με την «Άγνωστη της καραντίνας», που επίσης ξεχώρισε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό #Μενουμε σπίτι, των εκδόσεων Ωκεανός. Κι επειδή η τέχνη δεν γνωρίζει γλωσσικούς περιορισμούς, είχα το θάρρος να δηλώσω συμμετοχή σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό για γνώστες της Ισπανικής γλώσσας με το ποίημα “Amores Asesiados” (Πολιορκημένοι Έρωτες), το οποίο και βραβεύτηκε!

Αυτό που έμαθα από αυτή τη σύντομη συγγραφική μου πορεία είναι ότι όλα μπορούμε να τα πετύχουμε, με λίγο κόπο κι αρκετή επιμονή!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μένα επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες μου www.physiotrikala.gr , www.chanouhealthconsulting.com και βρείτε με στο Facebook και το YouTube.

Άτομο με πολύπλευρα ενδιαφέροντα και με πολύ μεράκι και αγάπη για όλα όσα κάνει, έτσι είναι η Κωνσταντίνα μας. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για να μαθαίνετε τα νέα της. 😉

« Δίδυμες Φλόγες | Απόσπασμα 1
Κυκλοφορεί ΤΩΡΑ! »