Καλάθι 0

Εύα Βοσκαρίδου Συγγραφέας

Γεννήθηκα μια ζεστή μέρα καλοκαιριού, στα βορειοδυτικά της Κύπρου. Πρόσφυγας πια, μετά τα γεγονότα της πίκρας και της απώλειας του 1974, καταφύγαμε στα νότια του νησιού.  Ακολούθησαν τα μαθητικά χρόνια καθώς και σπουδές σε συνδυασμό με εργασία.  Η αγάπη μου για την πατρίδα με καθιστά  ευλογημένη, αφού για αρκετά χρόνια τώρα εκφράζεται μέσα από το λειτούργημα μου ως ξεναγός.

Αγαπημένες δίοδοι έκφρασης η ζωγραφική, η αγιογραφία, η ποίηση και η λογοτεχνική αρθρογραφία.

Τρόπος προσωπικής αναδίπλωσης και ψυχικής ανάτασης έγινε η συνήθεια του διαβάσματος που εξελίχτηκε σε γράψιμο.  Αγαπώντας και παρατηρώντας τους ανθρώπους, τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους, αναλύω τα συναισθήματα που παίρνουν υπόσταση στις ψυχές τους, μέσα από τις όποιες απουσίες ή παρουσίες. Συναισθήματα που αναγκαστικά εξελίσσονται λόγω της αέναης δράσης και εναλλαγής βιωμάτων που αποτυπώνει η φιλοσοφία της ζωής. Και μέσα από αυτό μαθαίνω να αναμειγνύω με σεβασμό δύο φλογερούς κόσμους, του ορατού και του αόρατου, της φθοράς και της αφθαρσίας.

Τώρα, το πάθος μου για το γράψιμο, απελευθερωμένο και απόλυτα συνειδητοποιημένο, φέρνει κοντά σας το πρώτο μου βιβλίο.  Η διαδικασία συγγραφής του ήταν επίπονη και δύσκολη. Η αποπεράτωσή του, όμως, με κάνει να αντιλαμβάνομαι πόσο υπέροχο είναι να κυνηγάμε πεταλούδες, όσο άπιαστες κι αν γίνονται, και να βάζουμε χρώμα στα όνειρα.

Ώρα να το μοιραστώ μαζί σας!