Καλάθι 0

Ελένη Νικολάου Συγγραφέας

Ονομάζομαι Ελένη Νικολάου, γεννήθηκα στη Λευκωσία της Κύπρου το 1989.

Ο δρόμος μου προς την ενηλικίωση δεν ήταν καθόλου εύκολος, αλλά γεμάτος με φοβίες και ανασφάλειες. Με την ελπίδα μέσα μου πως ό,τι γίνεται έχει τον δικό του απώτερο σκοπό, κάθε εμπόδιο υπήρξε τροφοδότης για το άτομο που είμαι σήμερα.

Με βλέψεις σε μια πετυχημένη πορεία ως χορογράφος, στα δεκαεννιά μου χρόνια εντάχθηκα σε σχολή επαγγελματικού χορού.

Τα όνειρά μου όμως ναυάγησαν, αφού ένας αναπάντεχος τραυματισμός με έφερε αντιμέτωπη με τον χειρότερό μου εφιάλτη. Η στέρηση της ικανότητάς μου να χορέψω ξανά ήταν για εμένα κατασταλτικός παράγοντας. Κάπου εκεί χάθηκε ο πραγματικός μου εαυτός, αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά να ταλανίζουν το είναι μου.

Η αποφασιστικότητά μου ως άνθρωπος, όμως, και το αίσθημα επιβίωσης που ανέπτυξα από παιδί δεν με άφησαν να βυθιστώ περισσότερο στη θλίψη.

Έτσι με το πείσμα να αφυπνίζει το μέσα μου, διεκδίκησα μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας με κατεύθυνση τη λογοτεχνία και τη συγγραφή – και στη συνέχεια τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στις Σπουδές Φύλου, επίσης στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Το επίκεντρο των σπουδών μου ήταν η λογοτεχνική αφήγηση της σεξουαλικότητας και σεξουαλικής διαμόρφωσης του ατόμου μέσα από έργα διαφόρων νέων και παλιών συγγραφέων.

Σήμερα, μητέρα δύο παιδιών και με τη στήριξη του ανθρώπου μου, έκανα το πρώτο μου βήμα ολοκληρώνοντας ένα από τα τρία συγγραφικά μου έργα.

Απώτερος σκοπός του έργου αυτού είναι να μεταφέρω εμπειρίες και βιώματα ζωής μέσα από μυθιστορηματικές αφηγήσεις, οι οποίες θα αφήσουν τον κάθε αναγνώστη με ένα μήνυμα ξεχωριστό και μοναδικό για τον ίδιο.

Σας αφήνω με αυτό:

Η ικανότητα συναισθηματικής έκφρασης χρήζει μεγάλης σημασίας, αφού στη ζωή εξελισσόμαστε μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες μας. Αγκαλιάστε καθετί που έρχεται στον δρόμο σας και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ιαθεί μέσα από τις συναισθηματικές δοκιμασίες.

Ευχαριστώ πολύ,

Ελένη Νικολάου

Eleni Nicolaou Chiropouli (E.N.C)