Ελένη μας, καλώς όρισες στις εκδόσεις μας!

Η συγγραφική μας οικογένεια ολοένα και μεγαλώνει κι εμείς όλο και περισσότερο καμαρώνουμε για τους νέους συγγραφείς μας. Αυτήν τη φορά την καρδιά μας έχει μαγέψει η Ελένη Έκτορος. Ένα πλάσμα σπάνιο με νεραϊδένια ψυχή, μα θέληση κι αγάπη πιο δυνατά ακόμη κι απ’ το πιο ψηλό βουνό.

Ας γνωρίσουμε την Ελένη μας…

Η Ελένη Έκτορος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εργάστηκε για έξι χρόνια σε δημοτικά σχολεία της Πάφου και έπειτα ξεκίνησε, παράλληλα με τη διδασκαλία, τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα της «Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων και Διδασκαλίας» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της, εντάχθηκε στην ομάδα των μάχιμων εκπαιδευτικών, που συνεργάστηκαν με αξιόλογους επιστήμονες για την αναμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα των Ελληνικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Οι εμπειρίες αυτές συνέβαλαν στην κατάκτηση σημαντικών γνώσεων γύρω από την κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου σε κάθε μαθησιακή βαθμίδα της δημοτικής εκπαίδευσης.

Η πολυετής διδασκαλία στην Α’ τάξη, ώθησε τη συγγραφέα να γράφει πολλά παραμύθια, τα οποία χρησιμοποιούσε στη διδασκαλία, ώστε να την κάνει πιο παιγνιώδη και διασκεδαστική. Έτσι, παραμύθια, σενάρια και φανταστικοί ήρωες εισέβαλλαν καθημερινά στην τάξη και αλληλεπιδρούσαν με τα παιδιά, με αποτέλεσμα την ποιοτική βελτίωση της μάθησης.

Όλα τα παραμύθια της συγγραφέως είναι εμποτισμένα με την ευαισθησία γύρω από τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, την αγάπη προς όλα τα πλάσματα του Θεού και διαπραγματεύονται τις αξίες και το πραγματικό νόημα της ζωής. Και ο λόγος είναι γιατί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών και ατόμων με αναπηρία, αποτελεί πρωταρχικό της σκοπό μετά την γέννηση των κοριτσιών της.

Ένα όμορφο ταξίδι έχει ξεκινήσει για τη συγγραφέα μας και εγκάρδια της ευχόμαστε να απολαύσει την κάθε στιγμή!

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελένη μας μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: 👇

« Λογοτεχνική συνάντηση με τους μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα
Η Μαρία Τσιβίκα και το “Δώρο Ζωής” στο Neo Plaza »