Καλάθι 0

Έλενα Φρίξου Συγγραφέας

Η Έλενα Φρίξου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εγγεγραμμένη Ειδική Ψυχολόγος στη Λεμεσό, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους.

Οι σπουδές της και πιο συγκεκριμένα ο κλάδος που επέλεξε δεν αποτέλεσαν ποτέ μια τυχαία επιλογή. Η αγάπη της για τα παιδιά και η επιθυμία ενίσχυσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας και ευελιξίας, λειτούργησαν σαν πυξίδα που την οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι. Με τον ίδιο ζήλο συνέχισε το κομμάτι της προσφοράς μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνδέσμων, που ως πρώτο μέλημα έχουν το όφελος και το καλό συμφέρον των παιδιών.

Μέσα από τις ίδιες αξίες προκύπτει λίγο καιρό μετά η συγγραφική έμπνευση για παιδικά παραμύθια. Όπως η ίδια θεωρεί, τα παραμύθια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ταξιδέψουμε στον ψυχικό κόσμο των παιδιών και να συζητήσουμε μαζί τους για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα ίδια τα παιδιά αλλά και την οικογένειά τους.

Το πρώτο της συγγραφικό έργο έχει τίτλο «Ο Κρίστοφερ και το σπρέι της γκρίνιας», το οποίο διηγείται τις περιπετειώδεις προσπάθειες ενός παιδιού που ήθελε πάντα να γίνεται το δικό του! Διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό, η συγγραφέας επιθυμεί να αναδείξει ποικίλα θέματα μέσα από τα παραμύθια της και να προσφέρει ένα ευχάριστο ταξίδι σε όλους τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους.