Καλάθι 0

Χριστίνα Πίκουλα Coach - Συγγραφέας

Η Χριστίνα Πίκουλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό, το χορό, το θέατρο και περνούσε ατελείωτες ώρες διαβάζοντας βιβλία ψυχολογίας.

Σπούδασε στην Πάτρα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με κατεύθυνση τη Λογιστική και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, για να συνεχίσει τις σπουδές της στα Χρηματιστηριακά, την Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική.

Το 2015 απέκτησε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διεθνή Διοικητική των Επιχειρήσεων, με κατεύθυνση το Διεθνές Marketing και παρουσίασε τη Διπλωματική Ερευνητική της εργασία στο era 10 Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Τη Συμβολή των Social Media στην επιλογή τουριστικού προορισμού».

Εργάστηκε για 3 χρόνια στην διαφημιστική εταιρεία «Media Plus», στη Διεύθυνση Οικονομικού Τμήματος και στη συνέχεια μεταπήδησε στον κλάδο της Ανώτατης εκπαίδευσης, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Αρχικά ξεκίνησε στις οικονομικές υπηρεσίες της ΑΣΠΑΙΤΕ και τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει το Γραφείο Προέδρου.

Το 2014 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο galsnguys.gr με θεματολογία γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, αφού από πολλά χρόνια πριν είχε αντιληφθεί ότι την ενδιαφέρει να ασχοληθεί περαιτέρω με τις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Το 2017 δημιούργησε το δικό της blog «Happy Choices» με προτάσεις για μια καλή ζωή. Το φθινόπωρο του 2017 και για δυο χρόνια εκπαιδεύθηκε και πάλι, αυτή τη φορά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστοποιήθηκε με τους τίτλους Certificate και Diploma in Coaching.

Μέσα από τα Social Media εκπαιδεύει το κοινό σε καθημερινή βάση για τα οφέλη του Coaching και με βιωματικές ασκήσεις βοηθάει να βρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται μέσα τους.

Το Happy Choices είναι ο δικός της τρόπος ζωής και έκφρασης και πιστεύει ότι οι επιλογές μας είναι αυτές που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Τον Νοέμβριο του 2018 δημιούργησε το δικό της κανάλι στο Youtube με θεματολογία coaching και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς δημιούργησε το πρώτο της Workbook με τίτλο «New Year’s Self Revolution», το οποίο διέθετε δωρεάν και είχε σκοπό να ενεργοποιήσει το κοινό να αναλάβει δράση, να αξιολογήσει την χρονιά που έφευγε και να οργανώσει ακόμα καλύτερα το νέο έτος.

Σήμερα συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε webinars του εξωτερικού και να αποκτά περισσότερες γνώσεις μέρα με τη μέρα πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να μην ξεχάσουν να ονειρεύονται και να προσπαθούν για όσα αγαπούν.

Για το λόγο αυτό δημιούργησε το πρώτο της Coaching Ημερολόγιο, με σκοπό να αφυπνίσει το κοινό οργανώνοντας την καθημερινότητάς τους από την αρχή μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κάτοχος του Ημερολογίου θα μπορέσει να έλθει σε μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό του και τις βαθύτερες επιθυμίες του, με απώτερο σκοπό ένα πλάνο επίτευξής τους. Το πρώτο Coaching Ημερολόγιο “365+1 Happy Choices” κυκλοφόρησε το 2020.

Όνειρό της είναι το «Happy Choices» να βοηθήσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να ζήσουν με τους δικούς τους όρους. Ζώντας το όνειρό της έχει εκδόσει το Coaching Ημερολόγιο “Happy Choices for Happy People” για το έτος 2021 και το πρώτο Coaching Ημερολόγιο για παιδιά 6-12 ετών με τίτλο “Happy Choices for Happy Kids”.

Πιστεύει ότι η συναισθηματική νοημοσύνη θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κατανοούν πλήρως τα συναισθήματά τους αλλά και τις συμπεριφορές των γύρω τους.

Λατρεύει τα ταξίδια, αλλά πιστεύει ότι το πιο ουσιαστικό ταξίδι που οφείλει ο κάθε άνθρωπος στον εαυτό του είναι αυτό της αυτογνωσίας. Μόνο τότε μπορεί να ξαναγράψει το σενάριο της ζωής και μόνο τότε είναι σε θέση να αναβαθμίσει τη ζωή του.

Εάν θέλεις να την ψάξεις και να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα για την ίδια, κάνε κλικ στους πιο κάτω συνδέσμους:

Instagram

Youtube

Facebook Page