Αποκάλυψη Εξωφύλλου ~ Δώρος Γεωργιάδης, Μ’ ένα τραγούδι που μιλάει στην ανθρωπιά σας

Λένε πως η μουσική είναι η μελωδία της καρδιάς και πως αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές του καθενός μας.

Λένε πως στίχοι ψυχής μιλούν απευθείας στην καρδιά των ανθρώπων.

Λένε πως μέσω του τραγουδιού μπορείς να επικοινωνήσεις τα πάντα.

Πόσο δίκαιο έχουν!

Σπουδαίοι δημιουργοί έχουν αφήσουν το στίγμα τους στον μουσικό χώρο, μα και στον χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού. Ανάμεσά τους και ο Κύπριος Δώρος Γεωργιάδης, στον οποίο είναι αφιερωμένο το έργο του συγγραφέα μας Δρ. Αλέξανδρου Φωκά “Δώρος Γεωργιάδης, Μ’ ένα τραγούδι που μιλάει στην ανθρωπιά σας, Μουσική Διαδρομή”.

Τι θα διαβάσετε σε αυτό;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο οπισθόφυλλο…

Ο Δώρος Γεωργιάδης είναι ένας από τους πρώτους Κύπριους τραγουδιστές και συνθέτες που διέπρεψαν στην Ελλάδα. Καθιερώθηκε το 1972 όταν κέρδισε το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τη σύνθεσή του «Αν ήμουν πλούσιος» σε στίχους Σώτιας Τσώτου. Το 1977 κέρδισε ξανά το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη σύνθεσή του με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή», τραγούδι με το οποίο η Άννα Βίσση καθιερώθηκε στο ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Με τη σύνθεση της ροκ όπερας «The Archon» (1979), που ανέβηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά και των τραγουδιών «Σωκράτη εσύ Σουπερστάρ» (1979) και «Μόνικα» (1981), με τα οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Eurovision, παίρνοντας την 8η και την 6η θέση αντίστοιχα, ο Δώρος κατάφερε να αναγνωριστεί η αξία του και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, κατά τη δεκαετία του ’90, έστησε και διηύθυνε την περίφημη Χορωδία της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και δημιούργησε τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Τραγουδιού και το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Αφετηρίες», θεσμούς που ανέδειξαν μεγάλα ταλέντα της Κύπρου, όπως τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Αυτά και άλλα πολλά σπουδαία επιτεύγματα ενός καλλιτέχνη που δόξασε τη χώρα του όσο λίγοι ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο αξίζει να διαβαστεί, όχι μόνο από μουσικόφιλους, αλλά από τον καθένα μας. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας, γιατί η κυκλοφορία του πλησιάζει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μουσική Διαδρομή του Δώρου Γεωργιάδη μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

« Καλώς όρισες Χριστίνα μας!
Θεατρική Παρουσίαση του βιβλίου “Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013” »