Καλάθι 0

Αντώνης Κατσαρός Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Ο Αντώνης Κατσαρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο την 12η Σεπτεμβρίου του 1977. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Χαλκίδα και το 2005 παντρεύτηκε και μετακόμισε μόνιμα στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ξεκίνησε τα συγγραφικά του βήματα από πολύ μικρή ηλικία, εμπνευσμένος από μία σειρά παραμυθιών, που του είχε κάνει δώρο ο πατέρας του. Στην Κύπρο, όμως, μεγάλωσε η… όρεξη του για την συγγραφή και ξεκίνησε να στέλνει κείμενά του σε εφημερίδες, περιοδικά και εκδοτικούς οίκους. Κείμενά του έχουν εκδοθεί σε συλλογές διηγημάτων σε Κύπρο, Ελλάδα και Αμερική. Η πρώτη προσωπική του συλλογή διηγημάτων «Χτύποι της Νύχτας» κυκλοφόρησε το 2016. Το παραμύθι του «Μια Νεράιδα στο Δασάκι», για μικρούς και μεγάλους, με θέμα την τουρκική εισβολή και την προσφυγιά του 1974 κυκλοφόρησε το 2020.

Το συγγραφικό στυλ του Αντώνη δεν μπαίνει σε «καλούπια». Αν και η βάση του είναι η φαντασία, μπορεί να κινηθεί από το ένα είδος στο άλλο, χωρίς να βάζει περιορισμούς στον εαυτό του. Εξάλλου αυτή η καλλιτεχνική του ανησυχία είναι που τον κάνει τόσο ενδιαφέρον.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον ίδιο κάνοντας κλικ στην σελίδα του στο Facebook