Καλάθι 0

Αλέξανδρος Φωκάς Συγγραφέας

Είμαι ο Αλέξανδρος Φωκάς. Γεννήθηκα το 1991 στη Λευκωσία. Η μουσική είναι η ζωή μου. Από τα 9 μου παίζω σαξόφωνο και από τα 20 μου τραγουδάω ερασιτεχνικά. Η αγαπημένη μου δεκαετία είναι εκείνη του ‘70. Είναι η εποχή που βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα του ήχου στις ηχογραφήσεις των δίσκων. Είναι η δεκαετία των ABBA, των Queen, των Pink Floyd. Αυτή η μουσική θα με σημαδεύσει, όσο θα με σημαδεύσει και το καλό ελληνικό τραγούδι∙ ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Λοΐζος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρινέλλα, η Ελπίδα, ο Κώστας Χατζής, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Δώρος Γεωργιάδης και τόσοι άλλοι καλλιτέχνες που αγαπώ.

Από μικρός διάβαζα ό,τι αφορούσε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Και αυτό κάνω ακόμα. Στη βιβλιοθήκη μου θα βρείτε κυρίως βιογραφίες συνθετών, στιχουργών και τραγουδιστών. Με μαγεύει το γράψιμο του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Με συγκινεί ο στίχος της Σώτιας Τσώτου. Αγαπώ τα τραγούδια με κοινωνικές αναφορές. Τα τραγούδια που διαπαιδαγωγούν, που έχουν λόγο ύπαρξης. Από μικρός ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο, που μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Δεν το βάζω κάτω, όμως. Όταν παύεις να ονειρεύεσαι, παύεις και να ζεις.

Ξεκίνησα να γράφω στα 12. Σε μπλογκ, σε μουσικά φόρουμ, με την αθωότητα και το πείσμα ενός παιδιού. Η χάρη μου έφτασε μέχρι το Ogdoo.gr, χάρη στην εμπιστοσύνη του Κώστα Μπαλαχούτη. Γράφω γιατί αγαπώ τη γλώσσα. Προσπαθώ να τη σέβομαι όσο μπορώ. Είναι τέτοια η απεραντοσύνη της όμως, που όσο και να προσπαθείς, κάποια στιγμή θα σου τη φέρει. Ξεχωρίζω την Αλκυόνη Παπαδάκη. Η πένα της με ταξιδεύει. Έχω μάθει πολλά διαβάζοντάς την.

Σπούδασα στην Αγγλία. Πήρα πτυχίο Βιολογίας το 2015 και έκανα μεταπτυχιακό στη Βιολογία Φυτών και τη Μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Συνέχισα με Διδακτορικό στη Μοριακή Βιολογία Φυτών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, το οποίο ολοκλήρωσα το 2021. Αγάπησα την έρευνα. Στο Πανεπιστήμιο ανέπτυξα ικανότητες που ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Μα πάντα με τον επιστήμονα, πλάι-πλάι βάδιζε ο καλλιτέχνης.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να εκδίδω το πρώτο μου βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την τόσο ζεστή οικογένεια των εκδόσεων «Ευγνώμων».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω των προσωπικών μου λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

https://www.facebook.com/alexandros.phokas/

https://www.instagram.com/alex_phokas/

https://twitter.com/alexphokas

Email: alexphokas@gmail.com

 

Σελίδες που έχω δημιουργήσει στο Facebook:

Για τον Δώρο Γεωργιάδη

Για τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Για τον Δάκη (Επίσημη)

 

Λογαριασμοί μου στο YouTube:

https://www.youtube.com/user/AlexandrosPh

https://www.youtube.com/c/PagkosmiosPolitis