Καλάθι 0

~ Εκδόσεις Ευγνώμων ~

«Η έμπνευσή σου μετατρέπεται

σε χειροπιαστό δημιούργημα!»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ Όλες οι κυκλοφορίες του Εκδοτικού μας

Συγγραφέας του Μήνα

Σωτηρούλα Ζαμπά Συγγραφέας

Από μικρή ηλικία απέκτησε τη συνήθεια να αποτυπώνει σε χαρτί τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της.  Όσα δεν πρόφθανε να εκφράσει προφορικά με λέξεις, γίνονταν γραπτό αποτύπωμα της ψυχής της. Με αυτόν τον τρόπο εξωτερίκευε κάθε τι που την προβλημάτιζε.

Μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια με πρόσφυγες γονείς. Αν και δύσκολες οι συνθήκες της προσφυγιάς, η οικογένειά της την έμαθε να επιβιώνει, να εκτιμά και να είναι ευγνώμων για τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή. Διδάχθηκε να αγωνίζεται για τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό και την ελευθερία.

Το παραθαλάσσιο χωριό που τους φιλοξενεί στην προσφυγιά, της πρόσφερε ψυχική ηρεμία και ανέμελα παιδικά χρόνια.  Το απέραντο μπλε της θάλασσας τη συντρόφευε σε άπειρα νοερά μακρινά ταξίδια. Η εύφορη καταπράσινη γη που απλωνόταν μπροστά της, της χάριζε ανεπανάληπτες εμπειρίες, με μυρωδιές, γεύσεις, ήχους και εικόνες.  Εκεί, ανάμεσα σε θάλασσα και λιβάδια, έναν τόσο ανεκτίμητο θησαυρό, έπλαθε τα όνειρά της.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής- Προδημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους: ο πρώτος Master of Arts in Education – Leadership and Management από το Open University of London και ο δεύτερος στα Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία με κατεύθυνση τη Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Frederick University Κύπρου.

Από το 2002 εργάζεται σε Δημόσια Νηπιαγωγεία και νιώθει αληθινή ευτυχία που βρίσκεται κοντά στα παιδιά. Πιστεύει ότι η  μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η άνευ όρων αγάπη, την οποία προσφέρουν απλόχερα τα μικρά παιδιά.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και τον περισσότερό της χρόνο τον περνάει με την οικογένειά της. Επίσης, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να γράφει ποιήματα και παραμύθια, να πηγαίνει εκδρομές στη φύση με την οικογένειά της, να ασχολείται με τη φωτογραφική τέχνη, να κάνει βόλτες με το ποδήλατο, να ακούει μουσική και να χορεύει.

Η συγγραφή παραμυθιών τη γεμίζει πληρότητα και χαρά. Την ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους και νιώθει ξανά παιδί.  Ακόμα, το ότι μπορεί να μοιραστεί με τα παιδιά σκέψεις και συναισθήματά της μέσα από τα παραμύθια και τους ήρωές της, είναι διπλή χαρά για αυτήν.

Τα μικρά παιδιά έχουν πλέον στη συντροφιά τους το παραμύθι της «Ο ελέφαντας με την κοντή προβοσκίδα». Ευχή της, το παραμύθι της να αγγίξει τις παιδικές ψυχές.

Εργαστήρι Συγγραφής